Pieter Schoen

Ik zie hoe huishoudens en bedrijven worstelen met hoge energierekeningen. En dat terwijl we nog voor een vermogen aan energie in onze eigen bodem hebben zitten. De politiek heeft besloten hier niets mee te doen terwijl er wel oplossingen zijn. Dit kan ik als ondernemer niet laten gebeuren en daarom heb ik besloten om aan de documentaire mee werken.

Daan van Dulst

Mijn goede vriend Pieter Schoen wees mij op de kromme situatie in Groningen. Na een periode van research kwam ik er achter dat er gewoon oplossingen zijn. Onderweg kwamen we Peter tegen die op hetzelfde spoor zat. We besloten de handen ineen te slaan en nu hebben we een documentaire. Mijn persoonlijke drijfveer is om de politiek in beweging te krijgen en rationeel met dit dossier om te gaan.

Peter Tetteroo

Vanaf januari vorig jaar ben ik al intensief met dit project bezig. De politiek kiest de weg van de minste weerstand die niet in het  belang is van de Groningers, en ook niet van de rest van Nederland. Het onderzoek naar drukhandhaving door injectie is keer op keer gedwarsboomd. Met alle gevolgen vandien. Dat wil ik blootleggen.